Biografie Laila

 

Dochter van Bennie Heersink die in de jaren 60 en 70 als zanger van De Beridi’s bekend was in Arnhem en ver daar buiten. De muzikaliteit zit dus in het bloed. Als 7 jarig meisje leerde zij Helma kennen en werden boezemvriendinnen. We kwamen uit een arbeiderswijk waar in die tijd niet elke woning een eigen douche had. Zodoende gingen we wekelijks naar het badhuis en oh wat was dat leuk. Daar is het samen zingen begonnen. Onze stemmen galmden lekker door de grote ruimte van het badhuis. Later bleek dat dit de basis was voor ons huidige trio.

 

Ook op verjaardagen was het altijd oergezellig. Papa pakte de accordeon en met z’n allen werd uit volle borst meegezongen. Daardoor werd de liefde voor muziek steeds meer een onderdeel van het leven. Tijdens de schoolperiode werden lessen in blokfluit en orgel gevolgd, maar al snel bleek dat de muzikaliteit meer bij het zingen lag dan bij het bespelen van een instrument. Daardoor werd zij vaak gevraagd voor de (school)musicals, toneelstukjes, liedjes voordragen tijdens Koninginnedag e.d.

Ook buiten de schooltijden was de muzikaliteit een passie die gedeeld werd met Helma. We werden tieners waardoor ook andere interesses belangrijk werden zoals vriendjes, uitgaan, etc.

 

Ook werd een gezinnetje gesticht. De zorg voor het gezin zorgde er voor dat er minder tijd was voor de muziek. Later volgde ook nog een verhuizing naar Brabant waardoor de muzikale vriendschap een poos op een lager pitje heeft gestaan, maar inmiddels weer met vol enthousiasme opgepakt.

 

Tijdens de vakanties in het buitenland werd tijdens feestjes ook vaak een optreden verzorgd. Zo waren er optredens in Frankrijk, Luxemburg, Italië, Spanje en Thailand.